Lépésről Lépésre iskolalátogatás

Még a koronavírus kirobbanása előtt, a 18. kerülti Pitypang Óvoda Lépésről Lépére módszertani napot szervezett. Ez a nap alkalmat adott arra, hogy óvodapedagógusoknak mutathassuk meg, hogyan működnek a Lépésről Lépésre módszer elemei az általános iskolában. A Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskolában évek óta a Lépésről lépésre program elemeit használva tanítanak a pedagógusok.  Az intézménylátogatás, a […]

Még a koronavírus kirobbanása előtt, a 18. kerülti Pitypang Óvoda Lépésről Lépére módszertani napot szervezett. Ez a nap alkalmat adott arra, hogy óvodapedagógusoknak mutathassuk meg, hogyan működnek a Lépésről Lépésre módszer elemei az általános iskolában.

A Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskolában évek óta a Lépésről lépésre program elemeit használva tanítanak a pedagógusok.
 Az intézménylátogatás, a hospitálás fontos eleme a szakmai megújulásnak, új élményeket, tapasztalatokat, motivációt és közösségélményt hoz a pedagógusok mindennapjaiba. Lehetőséget ad arra, hogy az oktatás különböző szintjein dolgozó pedagógusok megismerjék egymás munkáját és hatékony óvoda-iskola átmenetet építhetnek a gyerekek számára, ami az oktatási törvény változása miatt (hat éves kortól kötelező iskola) most fokozottan fontos. 
A módszertani nap keretében az alsó tagozaton nyílt órákat nézhettek meg vendégeink.
Erdélyi Ágnes a harmadikosok számára tartott matematika órát, melynek keretén belül egyszerre ismerkedtek meg a gyerekek a számok világával és különböző vízzel kapcsolatos érdekeségekkel, játékos és tevékeny formában.
Ági most megosztja velünk és közkinccsé teszi a nyílt nap órájának feladatát.
 
A feladat akár az online oktatás világába és átültethető, amennyiben a pedagógus egyesével elküldik tanulóiknak a kártyákat előzetesen, esetleg feltölti a Worldwall alkalmazásba, ahol ha a Nyissa ki a dobozt feladatsablonba feltöltjük a kártyákat, húzni is tudnak a tanulók.
 
Ha tanárként dolgozol és van kedved kipróbálni, oszd meg velünk, hogyan fogadták a diákok!
 
Töltsd le a feladatot a honlapunkról és használd bátran 🙂 

    Szeretne több információt kapni a témával kapcsolatban? Keressen bennünket!