Gyermekközponú oktatásfejlesztés Soroksáron

Az egész 2018-ban kezdődött. Soroksár óvodavezetői és egy csapat óvónő úgy érezték, hogy új módszerekre van szükség ahhoz, hogy hatékonyabban tudják kezelni a gyerekek közötti konfliktusokat, jobban szót értsenek a szülőkkel, tudják erősíteni a gyerekek közötti együttműködést, sikeresebben tudják befogadni és kezelni a különböző családi háttérrel rendelkező gyerekeket.
A képviselőtestületet sikerült meggyőzni arról, hogy a kisgyermekek fejlesztésébe érdemes befektetni, mert ők lesznek a jövő munkavállalói, és egy dinamikusan fejlődő, változó kerületnek nagyon fontos, hogy az ott élő, és oda költöző emberek számára magas színvonalú oktatási szolgáltatást tudjanak nyújtani.
Kik vesznek részt az oktatásfejlesztési programban?
Soroksár óvodáinak és általános iskoláinak pedagógusai

Mi mindent teszünk az oktatásfejlesztési program során?

 
A kerületben sikeresen megvalósítottuk a képviselő testület által elfogadott óvodafejlesztési programot, mely különféle pedagógus továbbképzéseket, a Napsugár óvodában a Lépésről lépésre program elindítását, konfliktuskezelési képzést, és a módszerek beépülését támogató mentorálást tartalmazott.
 
A pedagógusok a képzések során élményekkel gazdagodtak, új lendületet kaptak és bővült módszertani tudásuk. Csodát tettek, mind a szülőkkel, mind a gyerekekkel!
 
A program végeztével, ismét az Önkormányzathoz fordultunk a program folytatása érdekében.

Melyek a projekt eddigi eredményei?

9 óvodában, 66 pedagógust képzetünk, akik 6 új módszerrel ismerkedtek meg.
A képzések összóraszáma 190 volt, a mentorálásé 80 óra.
 
A képviselő testület egyöntetűen szavazott a folytatás mellett, így 2019 októberében hivatalosan is elkezdtünk dolgozni és megtervezni a májusig tartó fejlesztési folyamatot!