Ki lehet mediátor?

Az Igazságügyi Minisztérium 69/2009. (XII. 17.) a közvetítői szakmai képzésről és továbbképzésről szóló IRM rendelete szerint 2010 januárjától képzéshez köti a közvetítői névjegyzékbe való felvételt.

A képzésről szóló rendeletben említett három képzési modul elvégzése után – a további törvényi feltételek teljesülése mellett – lehetőségük van a képzés résztvevőinek arra, hogy jelentkezzenek a Igazságügyi Minisztérium Közvetítői névjegyzékébe. Az Igazságügy Minisztérium (IM) Közvetítői Névjegyzékbe való bekerülés feltétele a mediációs szakmai képzésről és továbbképzésről szóló 63/2009.(XII.17.) IRM rendelet előírásának megfelelő, sorszámmal ellátott, minimum 60 órás gyakorlati alkalmat igazoló tanúsítvány, ezen kívül:  bármilyen szakmát igazoló diploma, a diploma szerinti képesítésben eltöltött öt év szakmai gyakorlat igazolása munkahely által és erkölcsi bizonyítvány.

Tehát ha ön mediátor szeretne lenni és felkerülni az országos közvetítői névjegyzékbe, ahhoz az alábbiakra van szükség:

  • bármilyen szakmát igazoló diploma
  • a diploma szerinti képesítésben eltöltött öt év szakmai gyakorlat igazolása munkahely által
  • erkölcsi bizonyítvány
  • a rendeletben előírt struktúrának megfelelő 64 órás mediátor képzés elvégzése

Tapasztalataink szerint előny továbbá, ha van önismereti, illetve önreflexiós tapasztalata annak, aki konfliktuskezeléssel szeretne foglalkozni, hiszen a mediátor feladata összetett és érzékeny szerepkör.

A Partners Hungary Alapítvány mediátor képzése megfelel a rendeletben foglaltaknak. A következő képzésünk időpontjáról az Eseményeink menüpont alatt tájékozódhat. Kérdés esetén írjon nekünk! kepzes@partnershungary.hu

    Szeretne több információt kapni a témával kapcsolatban? Keressen bennünket!