Roma mediátor díj 2020

A Partners Hungary Alapítvány a Glaxo SmithKline gyógyszercég támogatásával az „Együtt a jobb egészségért: értünk-velünk” programja keretében, ebben az évben online tartottuk meg az országos roma mediátor hálózati találkozót és díjátadót.

Mivel tavasz óta minden programunkban átálltunk online működésre részben vagy egészben, már gyakorlottan vágtunk bele az esemény megszervezésébe. Zoomon is nagyszerű szakmai és személyes élmény volt beszélgetni, tapasztalatot cserélni a mediátorokkal, és hallgatni a hasonló módszerrel dolgozó civil szervezetek tapasztalatait.

 
A találkozónk fontos része volt a hálózat megerősítése, a különböző szervezeteknél dolgozó tagok összekapcsolása. Az Autonómia Alapítvány a Polgár Alapítvány, és az Idetartozunk Egyesület, a Debreceni Egyetem Magatartáskutató Intézete színesítette a két napos találkozónkat. Megállapodtunk, a jövőben hogy kéthavonta találkozunk online, mert a tapasztalatcsere nagyon sokat tesz hozzá a munkánkhoz: erőt merítünk belőle és inspiráljuk egymást.
 
Harmadik éve díjazzuk az interkulturális mediátorokat, valamint az interkulturális nagykövet és a közösségi akciócsoportok munkáját. A díj Danó Zsuzsa Interkulturális Mediátor Díj nevet viseli: egy olyan nagyszerű ember emlékét élteti, aki elköteleződése és a sok éves közösségépítő munkája példaértékű.
  • Idén a borsodnádasdi Korózs Alexandra kapta a mediátori díjat,
  • az Interkulturális Nagykövet díjat pedig Érsek Orsolya, aki a mediátorok munkáját támogatta.
  • Ebben az évben két közösségi akciócsoportot is díjaztunk. Ezt a díjat Onga és Hernádkak kapta.
 

Nagyon büszkék vagyunk a díjazottjainkra, és ezúton is gratulálunk nekik!

 

    Szeretne több információt kapni a témával kapcsolatban? Keressen bennünket!