Erőszakmentesség és párbeszéd: európai hálózat

European Network for Nonviolence and Dialogue Program A projekt célja, hogy civil szereplők között párbeszédet indítson eszkalálódással fenyegető társadalmi értékalapú konfliktusokról, és azok lehetséges megoldási formáiról. Cél, hogy a projekt párbeszédeket indítson és hozzájáruljon ezen konfliktusok konstruktív, erőszakmentes megoldásához. A projekt első lépéseként egy tanulmány készül az egyes országokban tapasztalható értékkonfliktusokról és az adott területen […]

European Network for Nonviolence and Dialogue Program

A projekt célja, hogy civil szereplők között párbeszédet indítson eszkalálódással fenyegető társadalmi értékalapú konfliktusokról, és azok lehetséges megoldási formáiról.

  • Cél, hogy a projekt párbeszédeket indítson és hozzájáruljon ezen konfliktusok konstruktív, erőszakmentes megoldásához.
  • A projekt első lépéseként egy tanulmány készül az egyes országokban tapasztalható értékkonfliktusokról és az adott területen fellelhető jó gyakorlatokról.
  • Második fázisában a program egy civil hálózatot hoz létre olyan szervezetek részvételével, akik ezen a területen aktívak. Ez a hálózat párbeszéd, valamint kampányok segítségével küzd a radikalizálódás megállításáért.

A programban megvalósult tevékenységekről, a bevont országokról és a résztvevők számáról itt olvashatnak:

Info_Template_en_Network for nonviolence and dialogue

This project titled Network for Non-violence and Dialogue was co-financed by Europe for Citizens under the Strand 2: Civil Society Projects 2016 and has been implemented from 1.1.2017 to 30.06.2018. Information about the implemented activities with indicated numbers of involved countries and participants can be accessed here:

Info_Template_en_Network for nonviolence and dialogue” 

PDCS – főpályázó

Partnerek, 7 ország: Szlovákia, Bulgária, Csehország, Lengyelország, HUN, Németország, Románia

Egyéb fontos információk:

  • Projekt/Támogatási Program neve: European Network for Nonviolence and Dialogue
  • Együttműködő partner: Pressley Ridge Alapítvány http://www.pressleyridge.hu/
  • Időtartam kezdete/vége: 2016. 08. 01. – 2017. 07. 31
  • Költségvetés összege, pénznem: 11.170 EUR

    Szeretne több információt kapni a témával kapcsolatban? Keressen bennünket!