WANDA esetmegbeszélő mediátoroknak

A professzionális módszertani tudás a szakmai személyiség felkészültsége nélkül keveset ér. Jó szakemberré is csak a mások segítségével válhatunk, ha adunk és kapunk visszajelzést. Napjainkban a kiégés, a motivációvesztés az egyik legsűrűbben visszatérő rizikófaktor. Ez az esetmegbeszélő erre a problémára kínál újszerű megoldást, könnyen alkalmazható, átvehető módszerrel. A WANDA módszer alkalmazása során a pozitív pszichológia […]

A professzionális módszertani tudás a szakmai személyiség felkészültsége nélkül keveset ér. Jó szakemberré is csak a mások segítségével válhatunk, ha adunk és kapunk visszajelzést. Napjainkban a kiégés, a motivációvesztés az egyik legsűrűbben visszatérő rizikófaktor.

Ez az esetmegbeszélő erre a problémára kínál újszerű megoldást, könnyen alkalmazható, átvehető módszerrel. A WANDA módszer alkalmazása során a pozitív pszichológia eszköztárával dolgozunk. A fejlődést, fejlesztést állítjuk középpontba. E megoldás lehetőséget nyújt mediátorok számára, hogy strukturált formában, bizalmi közegben vizsgálják meg azokat a problémákat, elakadásokat, amikre még nincs megoldásuk.

A résztvevők saját szakmai közegükből kapnak támogatást ahhoz, hogy új módszereket tanuljanak, szakmailag fejlődjenek, képességeiket fejlesszék.

Minden alkalommal teltházasak a WANDA esetmegbeszélőink, amelyeken gyakorló mediátorok vesznek részt. Számunkra ez azt mutatja, hogy nagy igény van a szakmai önreflexióra, főleg, ha biztonságos, bizalmi légkörben valósulhat meg.

Hogyan működik a módszer?

 • Az esetmegbeszélés során a résztvevők külső nézőpontokkal gazdagodnak
 • Ez segíti őket abban, hogy megértsék a probléma forrását, hogy így megtalálják az utat saját új megoldásaikhoz.
 • A szempontváltáshoz kreatív eszközöket szoktunk segítségül hívni, Dixit kártyákat és LEGO figurákat.

Milyen eredményre számíthatnak a résztvevők?

 • Képesek lesznek nézőpontot váltani a módszer és a benne résztvevők segítségével.
 • Megismerik az esetek mögött húzódó szándékokat, érzéseket, motivációkat: így nyernek mélyebb rálátást a helyzetre.
 • A kreatív eszközök alkalmazása a kognitív szintek mellett bekapcsolja a mélyebb, intuitív struktúrákat is, ezáltal alakíthatja át az esetgazda ügyhöz fűződő viszonyát, megoldási perspektíváit.
 • A rendszeres esetmegbeszélések által a kiégés kockázata csökkenthető.
 • El tudnak távolodni a problémától és így könnyebben találnak rá saját megoldásaikra a többiek aktív hozzájárulásával.
 • Mindeközben kreatív eszközöket alkalmazunk. Ezek segítenek kilépni a megszokott gondolati keretek közül és átlendíthetnek az elakadáson
 • A végeredmény: felszabadult együtt gondolkodás, felemelő erő, és jelentős személyes fejlődés, előrelépés.

Az esetmegbeszélés 10 kreditpontot ér, az IM regisztrált mediátoroknak és ezáltal elszámolható a továbbképzési rendszerben.

KÖVETKEZŐ IDŐPONTJAINKÉRT NÉZZE MEG ESEMÉNYEINKET!

 

  Szeretne több információt kapni a témával kapcsolatban? Keressen bennünket!