fbpx

BACSÓ Flóra

„Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan csapat tagja lehetek, ahol emberek maradhatunk, ahol lehet tanulni, hibázni, nevetni, megtorpanni, újra nekifutni, majd egyre jobban és jobban csinálni.”

2013-ban végeztem a Miskolci Egyetem mediációs képzésén. Jelenleg a Partners Hungary Alapítvány mediátora, resztoratív facilitátora, trénere és projektvezetője vagyok, emellett Kapcsolódó Nevelés oktató, amely egy szülőket és nevelőket segítő, traumainformált módszertan. Elsődleges képesítésem nyelvtanár és fordító, dolgoztam tolmácsként és újságíróként, ezen kívül multinacionális környezetben és érdekvédelmi szférában, de önkénteskedtem családotthonban is. A Partners Hungary Alapítvány óvodai-iskolai és konfliktuskezelő programjaiban óvoda- és iskolapedagógusokkal valamint gyerekekkel dolgozom, emellett iskolapszichológusokkal és szociális szektorban dolgozókkal is. Dolgozom hátrányos helyzetben lévő egyénekkel és csoportokkal trénerként és mentorként. A mediációs és a resztoratív gyakorlatok a konstruktív kommunikációt ösztönzi, az érzelmi szükségletekre reflektál, és a megszakadt kapcsolódást segít helyreállítani vagy végső esetben méltányosan lezárni.

Szakemberként és magánemberként “a konfliktus mint lehetőség” gondolata foglalkoztat leginkább. Tapasztalataim azt mutatják, hogy megfelelő szakmai módszerekkel, kommunikációval és empátiával sokkal többet lehet kihozni egy nehéz élethelyzetből, mint amennyit első ránézésre gondolnánk. Tréneri és konfliktuskezelési munkám során azokat a helyzeteket keresem, amelyek önreflexióra és megértésre adnak lehetőséget.