Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mediációs konferencia

2019-11-19 @ 09:30 - 15:30

14000Ft

Mediációs konferencia meghívó

A kiégés és a konfliktusok szimbiózisa

Időpont: 2019.11.19. kedd, 10:00-16:00 óráig

Az esemény helyszíne: Párbeszéd Háza Budapest, 1085 Horánszky u. 20

 

Mostani szakmai eseményünk fókusza: Milyen konfliktusok adódnak a kiégés során? Milyen támogatásokat vehetünk igénybe? Mit tehetünk önmagunkért, hogy megelőzzük a végső kimerülést?

Mediációban találkozhatunk olyan ügyfelekkel, akik talán a kiégés miatt kerültek konfliktusba a környezetükben lévőkkel, így hasznos lehet, ha ismerjük a stációkat és a jellegzetes tüneteket.

A kiégés egyre több embert érint és egyre nagyobb súllyal van jelen a mindennapokban.                    A megnövekedett munkaterhek, a felfokozott érzelmi megterhelés, a stressz megkövetelik a maga áldozataikat, ha engedjük.
Ma már népbetegségként is beszélnek a kiégésről, mint egyféle vírusról, ami bizonyos előrejelzések szerint, 2030-ra az egyik vezető halálok lehet a világon.

Egyre több figyelmet kap a jelenség, és így talán a megelőzésre is többen keresnek reális megküzdési módokat. A munkáltatók már érzik, hogy hatékony eszközökre van szükség, de az is látszódik a trendekből, hogy a magánéletben is egyre többen fordítanak figyelmet a problémára. Ha a kiégésről beszélünk, általában a burnout szindróma jut eszünkbe.

A kiégés felé vezető úton vannak fokozatok, így van esélyünk a prevencióra és kezelésre is.             A legtöbb ember nem szereti a konfliktusokat, ám hosszú távon való elkerülésük még nagyobb nehézséget okoz az emberi kapcsolatokban, mert eltávolodáshoz, a kapcsolatok kiégéséhez vezethet. Ha tudunk a problémás helyzetek korai fázisában beszélni az érzéseinkről, a szükségleteinkről, ha kaphatunk támogatást a változáshoz, akkor nagyobb eséllyel tudjuk visszafordítani saját kiégési folyamatunkat, vezetőként pedig a munkavállalóink jobb létéhez járulnánk hozzá, ha megfelelő körülményeket teremtenénk a munkahelyi környezetben, a feladatok elosztásában.

Tartsatok velünk, hogy minél többen tehessünk a megelőzésért, hiszen mediátorként egyre több ilyen esetre, ügyfélre kell felkészülnünk. Emellett ha szükséges, saját életünkben is kaphatunk ezen az eseményen hasznos ötleteket a kiégés hatékony kezelésére, meghívott vendégeinktől és egymástól is, hiszen szokásunkhoz híven, most is lesz lehetőség a résztvevők közötti párbeszédre.

Meghívott vendégünk, Versegi Beáta Mária könyve: Lehetőségek a kiégésen innen …és túl, a rendezvény délelőttjén megvásárolható.

A konferencia tervezett programja

9.30– 10.00                  Regisztráció

10.00 – 13.00              A kiégés természetétől az öngondoskodásig, előadások és gyakorlatok

Versegi Beáta– szupervízor – Nyolc Boldogság Közösség

Eperjesi Amina – coach, szervezetfejlesztő, tréner- My Style Coaching

Kukity Kriszta – mediátor, tréner – Partners Hungary Alapítvány

 

13.00 – 14.00                Ebéd

14.00- 16.00               A kiégéstől a rezilienciáig egy mediátor szemével

Katona Melinda – mediátor, szervezetfejlesztő – Borealis Consulting.

Amerikai mediációs tapasztalatok a konfliktuskezelésben

Deák Éva – mediátor, tréner – Partners Hungary Alapítvány

New York Peace Institute mediációs tapasztalatai

skype összekapcsolódás – szervezés alatt

Zárás, értékelés

Jelentkezzen most az eseményre! A férőhelyek száma korlátozott, ezért a regisztráció és a befizetés sorrendjében tudunk helyet biztosítani. A jelentkezés és a részvételi díj befizetésének határideje: 2019.11. 05.

 

A jelentkezés menete:

  1. Kattintson az online regisztrációs lapra:

https://online-kerdoiv.com/index/view/hash/d4081a403e9c042e7e603e669ca83307

  1. Töltse ki regisztrációs lapunkat.
  2. Az ön által megadott költségviselő nevére kiállított számlát elküldjük Önnek elektronikusan.
  3. Utalja át a részvételi díjat, hogy véglegesíthessük regisztrációját.

 

·         Az esemény részvételi díja: bruttó: Díja: 16.500 Ft, amely tartalmazza az ebédet és a frissítőket.

·         Amennyiben befizette a részvételi díjat, de nem tud részt venni a konferencián, akkor a foglalás átruházható, de visszautalást nem tudunk vállalni.

·         Regisztrált mediátoroknak a továbbképzési pontrendszerben elszámolható továbbképzésként a konferencián való részvétel.

·         A rendezvényen való részvételért 10 pontot adunk. Az igazolás átvételére az esemény lezárása után lesz lehetőség.

·         A jelentkezés és a részvételi díj befizetésének határideje: 2019.11. 12.

 

Mivel a szakmai közösségépítés fontos számunkra, ezért kérjük, hogy mediátor, óvodai és iskolai szociális segítő, munkahelyi vezetők, szociális munkás, pedagógus és pszichológus, coah, szupervízor, valamint további érintett szakembere felé továbbítsa meghívónkat!

Kövesse facebook oldalunkat is a legfrissebb szakmai hírekért. Adatait a hatályos adatvédelmi törvényi előírásoknak megfelelően kialakított eljárás szerint kezeljük. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni a Partners Hungary Alapítványtól, kérjük, írja meg nekünk! (kepzes@partnershungary.hu)

Részletek

Dátum:
2019-11-19
Időpont:
09:30 - 15:30
Összeg:
14000Ft