A Partners Hungary Alapítvány és az adományozás

Hogyan gondolkodik az Partners Hungary Alapítvány az adományozással kapcsolatban?   A társadalmilag sérülékeny közösségekben a legtöbb projektünk a romák minőségi oktatáshoz és egészségügyhöz való hozzáférését célozza, a helyi közösségek önszerveződését ösztönözve.    A járványhelyzetben azonban megnövekedett a közösségek szüksége az olyan tárgyak iránt, mint okoseszköz, tisztítószer, élelmiszer… Gondolkodtunk, hogy szervezeti szinten hogyan tudunk bármilyen formában […]

Hogyan gondolkodik az Partners Hungary Alapítvány az adományozással kapcsolatban?

 

A társadalmilag sérülékeny közösségekben a legtöbb projektünk a romák minőségi oktatáshoz és egészségügyhöz való hozzáférését célozza, a helyi közösségek önszerveződését ösztönözve. 

 

A járványhelyzetben azonban megnövekedett a közösségek szüksége az olyan tárgyak iránt, mint okoseszköz, tisztítószer, élelmiszer… Gondolkodtunk, hogy szervezeti szinten hogyan tudunk bármilyen formában segíteni a közösségekben a COVID 19 kapcsán, hiszen nem adományozó szervezet vagyunk, nekünk nem ez a szakterületünk. A roma mediátor hálózatunkban olyan felhívásokat tettünk közzé, melyekre a mediátorok és a Közösségi Akciócsoportok informális csoportként tudtak pályázni.

Összekapcsoltuk a településeket a finanszírozóval. Három pályázatot adtunk be, három településen, ahol már aktív, önmagukért tenni akaró közösségek működnek, és ahol már futott vagy fut interkulturális mediációs programunk: Nyírbátorban, Gyulajon, és Napkoron.
Mivel sokan vannak azok a gyerekek, akik a digitális eszköz hiánya miatt nem tudnak tanulni, tableteket vásárolt a közösség. Közösen felállított kritériumrendszer alapján döntenek helyi szinten arról, hogy kik kapják ezeket a tableteket. A mediátorok a Partners Hungary Alapítványtól szakmai háttértámogatást kapnak a közösségszervezői munkájukhoz. Most abban gondolkodunk, hogy azon gyerekek esetében, akik lemaradtak a tanulásban, a mediátorok igény esetén online mentorálást vállalnak, olyan szülőkkel közösen, akiknek van erre kapacitása.
 
Továbbá kapcsolódva az egészségügyhöz, a településeken tisztítószereket is osztottak a mediátorok, helyi önkéntesek segítségével, roma és nem roma családoknak, hiszen a miniprojektek korlátozottan eszközöket is finanszírozhatnak. Ongán önkéntes munkában varrnak maszkot a mediátorok, melyeket ingyen osztogatnak a lakosság tagjainak. Napkoron közösségi gyűjtéssel is vásárolnak tisztitószereket, ahol most indul be a közösségszervezés ennek kapcsán.
 
Nyírbátorban a szülők aktív szerepet vállalnak az online tanulásban, egymás támogatásában. Gyulajon, ahol a közösségi akciócsoport továbbra is szoros együttműködik az önkormányzattal, a héten megkapják a gyerekek a tableteket.
A Partners Hungary Alapítvány nagyon hálás a mediátoroknak, akik önkéntesen végzik ezeket a tevékenységeket,  gratulál munkájukhoz, és ahol jelenleg is futnak projektek, minden lehetséges, a keretekbe illeszkedő támogatást biztosít. Így tudjuk mi ebben a nehéz helyzetben megerősíteni, támogatni az embereket.

    Szeretne több információt kapni a témával kapcsolatban? Keressen bennünket!