Az elismerés ereje: ONLINE, kreditpontos továbbképzés mediátoroknak 2024 ősz

Dátum

2024-11-21

Kezdési idő

14:00

Esemény helye

Zoom alkalmazás

Hogyan tudom az elismerést hatékony, tudatos eszközként használni a mediációban és más, vezetett beszélgetésekben?

Ezen továbbképzés alkalmával a résztvevők helyzetgyakorlatok és interaktív előadás során megismerkedhettek sikerhez vezető szemléletmóddal. Carol Dweck professzor magyarul is megjelent könyve, a Szemléletváltás: A siker új pszichológiája vázolta először, hogy hogyan változtathatja át a szemléletmódunk az akadályokat és kudarcokat a siker felé vezető erőforrássá.

A rögzült és a fejlődésfókuszú szemléletmód közötti “alapvető különbség abban rejlik, hogy addig, amíg a rögzült szemléletű emberek egyfajta statikus és megváltoztathatatlan állapotként, a kiválasztott emberek adományaként és/vagy sorcsapásként tekintenek egy képesség vagy tudás meglétére, addig a fejlődési szemlélettel rendelkezők tisztában vannak vele, hogy az eredmény csak elkötelezettség és kemény munka árán érhető el. A rögzült szemléletű emberek ezzel szemben úgy vélik, a világnak kell változnia, nem pedig nekik, ugyanakkor – vagy talán éppen emiatt – az életüket beárnyékolja a szűnni nem akaró vágy, hogy bizonyítsák mennyire jellemesek, intelligensek és hibátlanok. A rögzült szemléletű emberekre jellemző még, hogy minden szituációra vizsgaként tekintenek, ahol eldől, hogy elbuknak, vagy sikeresek lesznek.”
Ezzel áll szemben az úgynevezett fejlődési szemlélet. Azok, akik ezzel a szemmel nézik a világot, rögzült szemléletű társaikkal ellentétben jobban viselik a kudarcokat, sőt, tanulnak belőlük. Emellett tisztában vannak vele, hogy a sikerhez kemény munkán és kitartáson keresztül vezet az út. Ők, azok, akik ha egy nehéz, megpróbáltatásokkal, vagy kihívással teli élethelyzettel kerülnek szembe, akkor valahogy így reagálnak. „Még van mit tanulnom.” „Ha elég kitartó vagyok, biztosan rájövök a megoldásra.” „Csak gyakorlás kérdése!”. „Ha nem sikerül, legfeljebb megpróbálom még egyszer!”
Ez teljesen egybevág a mediáció jövőfókuszú, folyamatorientált szemléletével, ahol a felek közti új együttműködés kialakításra, mint közös tanulási folyamatra tekintünk, és az ügyfelek saját ötleteivel, megoldási javaslataival dolgozunk.
A műhelyfoglalkozás célja a mediátorok segítő szerepének támogatása.

Amivel a továbbképzésen foglalkozunk:

  • A rögzült és a fejlődésfókuszú szemléletmód összehasonlítása esetpéldák megbeszélésével
  • Önismereti gyakorlat
  • Mediációs helyzetgyakorlatok a fejlődésfókuszú szemléletmód megerősítésére – személyre szabott visszajelzésekkel.

Tréner: Kukity Krisztina.

A jelentkezés menete:

  1. Jelentkezz online – az őszi képzésre 2024.11.10-ig.
  2. Várd meg a visszaigazoló e-mailt, amely a számlát is tartalmazza.
  3. Fizesd be a jelentkezési díjat, amelynek beérkezése után megkapja a Zoom linket, amelyen a képzés megvalósul.
  4. A részvételt igazoló, kreditpontot érő tanúsítványt postán küldjük a képzés után.
A képzés 10 pontot ér, az IM regisztrált mediátoroknak és ezáltal elszámolható a továbbképzési rendszerben. A képzés minimum 7 fővel indul, a maximális létszám 15 fő. A képzés díja 22.500 forint.

Regisztráljon most:

Regisztráció: Mennyiség Egységár:
Résztvevői díj

HUF

15 elérhető
22 500 Ft
Mennyiség Összesen:
Összes lehetséges résztvevő 15 (15 elérhető)
  • Zoom alkalmazás

Esemény időpont részletei

  • 2024-11-21 14:00   -   17:00
Esemény megosztása
Naptárhoz adom