Újabb Játéktárak a V4 országokban

ENGLISH BELOW
Újabb Játéktár nyílik Magyarországon! A Partners Hungary Alapítvány, a “Visegrad Grants” pályázaton konzorciumi partnerségben a Józsefvárosi Óvodákkal, a szlovák Nadacia Skola Dokorannal és a cseh Open Society Foundationnel nyert támogatást Játéktárak kialakítására. A projekt hosszú távú célja 6 Játéktár létrehozása és támogatása a V4 országok 6 településén, a bizonyítékokon alapuló Toy for Inclusion megközelítés alkalmazásával.

Mi a program célja és kik vesznek részt benne?

Célunk, hogy:
  • a nehezen elérhető gyermekeket és családjaikat bevonjuk minőségi, inkluzív, nem formális, közösségi alapú kora gyermekkori oktatási-nevelési kezdeményezésekbe,
  • megkönnyítsük az alapfokú oktatásba való zökkenőmentes átmenetüket,
  • hosszú távon javítsuk oktatási tapasztalataikat és teljesítményüket.

A Játéktárakat a helyi oktatási, egészségügyi és szociális szolgáltatások képviselőiből álló helyi akciócsoportok tervezték és működtetik. Büszkék vagyunk arra, hogy újabb fejlesztési és közösségi lehetőséget teremtünk, a játék univerzális eszközét használva a gyerekek optimális fejlődésének megtámogatására

Lehetőséget teremtünk – leginkább a rászorulóknak, de minden gyermeknek és családnak a településen, hogy együtt játsszanak, beszélgessenek, alkossanak, és miközben a gyerekek fejlődnek, megélhessék a közösség, az együvé tartozás élményét, és saját egyéni identitásaikat.
Szívünk csücske a program, hiszen már látjuk, mennyire a helyi közösség részévé tud válni egy Játéktár, amely beszerzési tervét, a nyitvatartást, a programokat – a helyi igényeknek és fejlesztési céloknak megfelelően – azok a szakemberek állították össze, akik a gyermekek testi, lelki, szellemi egészségének, fejlődésének megőrzéséért, tanulásukért, intézményes nevelésükért felelősek.
Tudj meg többet arról, hogyan működik a Játéktár, mit mondanak azok, akik részt vesznek a szervezésben és az eseményeken, illetve milyen lépések előzik meg a Játéktár nyitását: kattints ide!
A Facebook oldalunkon rendszeresen hírt adunk arról, hol tartunk a megvalósításban és mik a tapasztalatok, kövess minket!

6 NEW PLAYHUBS OPEN IN V4 COUNTRIES THANKS TO VISEGRAD FUND

 

The long term goal of the project is to establish and support 6 Playhubs in 6 localities in the V4 countries by applying the evidence based Toy for Inclusion approach. Our goal is to engage the hard to reach children and their families in quality, inclusive, non-formal, community-based ECEC initiatives, to facilitate their smooth transition into primary education, improve their educational experience and performance in long term. These Play Hubs are designed and run by Local Action Teams composed by representatives of local education, health and social services.

 

The project consortium consists of the below organizations:

A projektek eddigi eredményei/Project results

Fontosnak tartjuk, hogy a Játéktárak kialakításának lépései minél több érdeklődő közösség számára elérhető legyen.
A magyar és angol Játéktár anyagok ITT olvashatók.
We consider it important that the steps for creating PlayHubs are available to as many professionals working with underprivilidged communities  as possible. PlayHub documents in Hungarian and English are available HERE.
Most pedig elkészültek a Játéktár anyagok lengyel nyelven is!
Now PlayHub Cost Assessment and FAQ’s are available in Polish language as well.