Ajánlott irodalom

Komplex ajánlott irodalom lista, a konfliktuskezelés különféle aspektusaival és színtereivel: válás, pszichológia, kommunikáció, oktatási intézmények – végzett mediátoroknak és a konfliktuskezelés iránt érdeklődőknek

Facilitátor képzés

Egy szervezet tagjainak nem elég ismerni a céljait, az odavezető utat is fel kell építeni. Erre egy hatékony eszköz a facilitált megbeszélés, amelyet egy erre kiképzett facilitátor vezet. 

Ki lehet mediátor?

Az Igazságügyi Minisztérium 69/2009. (XII. 17.) a közvetítői szakmai képzésről és továbbképzésről szóló IRM rendelete szerint 2010 januárjától képzéshez köti a közvetítői névjegyzékbe való felvételt.

A mediátor feladata

A mediátor egy pártatlan és semleges külső szakember, aki a konfliktusaikban elakadt feleknek abban segít, hogy saját megoldásokat dolgozhassanak ki. A mediátor mederben tartja a beszélgetést, sorrendben halad a résztvevők által felvetett témákkal, összefoglalja, amit hallott, a panaszok mögött a beszélgetésben résztvevők szükségleteit és valódi érdekeit keresi és kihangosítja.

Mediátor továbbképzés

Konfliktuskezelési szakemberként naprakészen kell tartanunk tudásunkat, hogy valóban hatékonyan támogathassuk a hozzánk fordulókat. Ezt a közvetítői törvény is támogatja: ahhoz, hogy az Igazságügyi Minisztérium közvetítői névjegyzékében maradhassunk mediátorként, 5 évente 50 pontot kell összegyűjtenünk.

Mediátor képzés

A mediátor a konfliktuskezelés szakembere. Gyakorlatorientált mediátor képzésünk az érdeklődőket az alternatív vitarendezés módszerével ismerteti meg. A résztvevők tapasztalati tanulás során szereznek saját élményt a módszerről, saját fejlesztendő területeikről, erősségeikről.