Boldogabb iskolákért és óvodákért

Eredményes pedagógiai módszerekkel az örömtelibb tanításért, tanulásért: Lépésről lépésre program iskolák és óvodák számára.

Fontosnak tartjuk a minőségi, gyermekközpontú oktatás terjesztését és azt célzó képzésekhez, fejlesztésekhez való hozzáférés támogatását.

Olyan oktatási programot kínálunk, amelyben gyermekeink természetesen, önálló tevékenységeiken keresztül, támogató légkörben nevelkednek. Így sajátítják el a boldog élethez szükséges gondolkodásmódot és képességeket.

Az önállóság, a nyitottság, az együttműködés, a kritikai gondolkodás, a kreativitás és a világ dolgai iránti érdeklődés olyan tulajdonságok, amelyek segítenek megküzdeni a jövő kihívásaival, egyéni és társadalmi szinten egyaránt.

Olyan fejlesztéseket kezdeményezünk, máshol már kipróbált módszereket viszünk az óvodákba, iskolákba, amik abban segítik a pedagógusokat, hogy a gyermekek tanulását és fejlődését korszerű módon, együttműködő szemlélettel tudják támogatni. 

Konfliktuskezelési tapasztalatainkat adjuk át/ osztjuk meg tanárokkal, diákokkal, szülőkkel, intézményvezetőkkel:

  • hatékony programokat és módszereket kínálunk az iskolai agresszió kezelésére intézményvezetők és pedagógusok számára
  • képzéseket és fejlesztéseket tartunk pedagógusoknak, diákoknak, szülőknek

 

Az iskolai agresszió különféleképpen jelenik meg az egyes intézményekben, ám egyre nagyobb kihívást jelent tanárok, diákok, szülők és iskolai szakemberek számára.

A jelenség nem hagyható figyelmen kívül, ma már szinte minden iskola érintett valamilyen formában.

 

Mit mutatnak a számok?

  • Nemzetközi felmérések szerint minden harmadik diák érintetté válik az iskolai agresszió valamely formájában.
  • A diákok 21%-a nem mindig érzi magát biztonságban az iskolai környezetben,
  • és mintegy 80%-uk nem érzi magát megbecsülve diáktársai és tanárai által. (Partnerség az Iskolai Agresszió Ellen 2017-es felmérése)