Konferencia: érzelmi intelligencia és mediáció

Az érzelmi intelligencia fejlesztése az alternatív vitarendezés során

Időpont: 2019.03.22. péntek, 10.00-16.00

Az esemény helyszíne: Párbeszéd Háza, Budapest, VIII. ker. Horánszky u. 20.

A Partners Hungary Alapítvány 2019-ban is folytatja mediációs szakmai rendezvényeinek sorozatát. Idei első konferencia programunk olyan témakörrel foglalkozik, ami most újra sokakat foglakoztat a nagyvilágban.

Az érzelmi intelligencia az a képesség, amivel felismerjük az érzelmek jelentését, és aminek segítségével másokhoz viszonyulunk és kapcsolódunk.

A fejlett érzelmi intelligencia megkönnyíti a stresszhelyzetek és konfliktushelyzetek felismerését, kezelését, és az indulatszabályozást. Ez támogatja a másokkal való sikeres együttműködést, a rezilienciát, azaz a lelki ellenállóképességet.

Az érzelmek felismerése, kommunikálása és szabályozása fontos szerepet játszik kisgyermekkortól, majd az óvodában-iskolában, a munka világában és a magánéletben.

A mediációs folyamatok során célunk, hogy az egyéni érdekektől a közös érdekek felismeréséig juttassuk el a feleket. Mindezt az érzelmi szükségletek feltárásával, azok közös megértésével tudjuk leghatékonyabban támogatni.

Márciusi konferenciánkon szakemberek és gyakorló mediátorok segítségével járjuk körül a konfliktuskezelés és az érzelmi intelligencia találkozási pontjait. Betekintést nyújtunk a téma elméleti hátterébe és a gyakorlati alkalmazásba óvodai, iskolai és munkahelyi konfliktuskezelésben szerzett tapasztok alapján.

Szokásainkhoz híven most is szeretnénk lehetőséget adni arra, hogy a résztvevők az előadások között kiscsoportos beszélgetéseken, gyakorlatokon keresztül oszthassák meg egymással tapasztalataikat.

 

A konferencia  programja

09.30 – 10.00 Regisztráció

Délelőtti előadások és gyakorlatok

10.00 – 12.30 Az érzelmi intelligencia és a konfliktusok a pszichológus szemével – Révész Magda előadása

Eszközök az érzelmi intelligencia fejlesztésben. Értsünk szót! Turáni Szabolcs előadása. 

12.30 – 13.30 Ebéd

13.30-  15.30 Délutáni előadások és gyakorlatok

  • Felkészülés a konfliktuskezelésre; egy esetmegbeszélő csoport eredménye, pedagógus- szülő közötti konfliktus – Bacsó Flóra, mediátor (SEED program)
  • A mediáció helye és szerepe a munkahelyi konfliktusokban – Illyés Katalin, mediátor
  • Az érzelmi intelligencia a családi konfliktusokban – Wagner János mediátor

15.30 – 16.00 Zárás, értékelés, igazolások átadása

Amennyiben szeretne részt venni a konferencián, jelentkezzen az eseményre!

A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezőknek a regisztráció és a befizetés sorrendjében tudunk helyet biztosítani.

A részvételi díj befizetésének határideje: 2019. március 14.

A jelentkezés folyamata:

  1. Klikkeljen erre a linkre: Online jelentkezés (2019.03.22.)
  2. Töltse ki regisztrációs lapunkat! Adja meg a költségviselő nevét!
  3. Az e-mailen megkapott díjbekérő alapján utalja át a részvételi díjat!
  4. A pénz beérkezését követően véglegesítjük regisztrációját.
A konferencia helyszíne most először a Párbeszéd Háza (címet lásd fent) Az esemény részvételi díja: bruttó 14.000 Ft, mely tartalmazza az ebéd és a frissítők költségét is. Amennyiben befizette a részvételi díjat, de nem tud részt venni a konferencián, akkor a részvétel átruházható más számára. Egyéb jóváírási, visszatérítési lehetőséget nem tudunk biztosítani. Regisztrált mediátoroknak a rendezvényen való részvételért 10 továbbképzési pont jár. Az igazolás átvételére az esemény lezárása után lesz lehetőség.

Mivel a szakmai közösségépítés fontos számunkra, arra kérjük, hogy mediátor és további érintett szakember, pedagógus, óvodai és iskolai szociális segítő, szociális munkás és érdeklődő ismerősei felé továbbítsa meghívónkat!

Kövesse facebook oldalunkat, mert minden héten új információt olvashat.

Adatait a hatályos adatvédelmi törvényi előírásoknak megfelelően kezeljük. Amennyiben nem kíván több hírlevelet kapni a Partners Hungary Alapítványtól, kérjük, írja meg nekünk! (partners@partnershungary.hu)