Az elismerés ereje: online továbbképzés mediátoroknak – kreditpontos!

Dátum

2022-11-18

Kezdési idő

14:00

Esemény helye

Ezen továbbképzés alkalmával a résztvevők helyzetgyakorlatok és interaktív előadás során megismerkedhettek sikerhez vezető szemléletmóddal. Carol Dweck professzor magyarul is megjelent könyve, a Szemléletváltás: A siker új pszichológiája vázolta először, hogy hogyan változtathatja át a szemléletmódunk az akadályokat és kudarcokat a siker felé vezető erőforrássá.
A rögzült és a fejlődésfókuszú szemléletmód közötti “alapvető különbség abban rejlik, hogy addig, amíg a rögzült szemléletű emberek egyfajta statikus és megváltoztathatatlan állapotként, a kiválasztott emberek adományaként és/vagy sorcsapásként tekintenek egy képesség vagy tudás meglétére, addig a fejlődési szemlélettel rendelkezők tisztában vannak vele, hogy az eredmény csak elkötelezettség és kemény munka árán érhető el. A rögzült szemléletű emberek ezzel szemben úgy vélik, a világnak kell változnia, nem pedig nekik, ugyanakkor – vagy talán éppen emiatt – az életüket beárnyékolja a szűnni nem akaró vágy, hogy bizonyítsák mennyire jellemesek, intelligensek és hibátlanok. A rögzült szemléletű emberekre jellemző még, hogy minden szituációra vizsgaként tekintenek, ahol eldől, hogy elbuknak, vagy sikeresek lesznek.”
Ezzel áll szemben az úgynevezett fejlődési szemlélet. Azok, akik ezzel a szemmel nézik a világot, rögzült szemléletű társaikkal ellentétben jobban viselik a kudarcokat, sőt, tanulnak belőlük. Emellett tisztában vannak vele, hogy a sikerhez kemény munkán és kitartáson keresztül vezet az út. Ők, azok, akik ha egy nehéz, megpróbáltatásokkal, vagy kihívással teli élethelyzettel kerülnek szembe, akkor valahogy így reagálnak. „Még van mit tanulnom.” „Ha elég kitartó vagyok, biztosan rájövök a megoldásra.” „Csak gyakorlás kérdése!”. „Ha nem sikerül, legfeljebb megpróbálom még egyszer!”
Ez teljesen egybevág a mediáció jövőfókuszú, folyamatorientált szemléletével, ahol a felek közti új együttműködés kialakításra, mint közös tanulási folyamatra tekintünk, és az ügyfelek saját ötleteivel, megoldási javaslataival dolgozunk.
A műhelyfoglalkozás célja a mediátorok segítő szerepének támogatása.

Amivel a továbbképzésen foglalkozunk:

  • A rögzült és a fejlődésfókuszú szemléletmód összehasonlítása esetpéldák megbeszélésével
  • Önismereti gyakorlat
  • Mediációs helyzetgyakorlatok a fejlődésfókuszú szemléletmód megerősítésére.

A jelentkezés menete:

  1. Jelentkezz online november 11-ig!
  2. Várd meg a visszaigazoló e-mailt, amely a számlát is tartalmazza.
  3. Fizesd be a jelentkezési díjat, amelynek beérkezése után megkapja a Zoom linket, amelyen a képzés megvalósul.
  4. A részvételt igazoló, kreditpontot érő tanúsítványt postán küldjük a képzés után.
A képzés 10 pontot ér, az IM regisztrált mediátoroknak és ezáltal elszámolható a továbbképzési rendszerben. A képzés minimum 7 fővel indul, a maximális létszám 15 fő.
Esemény lejárt
Összes lehetséges résztvevő 15 (13 elérhető)

Esemény időpont részletei

  • 2022-11-18 14:00   -   17:00
Esemény megosztása
Naptárhoz adom