Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kiégés ellen – WANDA esetmegbeszélő óvodai és iskolai szakemberek számára

március 29 @ 14:00 - 16:30

3500Ft

Pedagógusként, pedagógiai asszisztensként, óvoda- és iskolapszichológusként, szociális munkásként gyakran érezhetjük, hogy a feladatok súlya és mértéke meghaladja teljesítőképességünket, hogy olyan társadalmi, családi eredetű hiányokat kellene pótolni, ami behozhatatlannak tűnik. Elhivatottan tesszük a dolgunkat minden nap, de egyre kevesebb lendülettel, a kiégéshez egyre közelebb. Mit tehetünk önmagunkért?

Egyre több társadalmi és pszichológia kutatás eredménye, hogy a megtartó emberi kapcsolatok, közösségek a legfontosabb védőfaktorai a fizikai és mentális egészségnek. Amikor azt érezzük, nem vagyunk egyedül, biztonságban vagyunk, értő fülek hallgatnak, egyszerre kinyílnak az addig bezártnak hitt ajtók. 2015 óta dolgozunk a belga WANDA módszerrel, pedagógusok, egyéb segítő szakemberek és mediátorok körében. Bár a visszajelzések szerint először nehéz behozni szakmai elakadásaikat, hiszen a társadalmi elvárások szerint a jó szakembernek mindent tudnia kellene, ez a tévhit az első pár percben megdől. A biztonságos, elfogadó, bizalmas csoportlégkörben a résztvevők őszintén beszélhetnek kihívásaikról, a kreatív eszközök és a nyitott kérdések új utakat nyitnak, a résztvevők új megoldásokat látnak az addig zsákutcának hitt helyzetekben, megtapasztalják a közösség felemelő erejét.

Jöjjön és próbálja ki ön is, mit hoz a WANDA a hétköznapokba! A két órás WANDA esetmegbeszélő során a pozitív pszichológia eszköztárával dolgozunk, a fejlődést, fejlesztést állítjuk középpontba.

Várunk szeretettel minden iskolai, óvodai környezetben dolgozó szakembert! JELENTKEZZEN ONLINE!

Részletek

Dátum:
március 29
Időpont:
14:00 - 16:30
Összeg:
3500Ft

Helyszín

Partners Hungary Alapítvány
Rákóczi út 22
Budapest, 1072 Magyarország
+ Google Térkép
Honlap:
www.partnershungary.hu