INGYENES pszichológiai elsősegély és trauma érzékenyítő trénerképzés gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára

Dátum

2023-04-03

Kezdési idő

09:00

Esemény helye

Felhívás  trénerek számára pszichológiai elsősegély és traumainformált szemlélet témájú trénerképzésen és azt követő tudásátadásban való részvételre   

A Partners Hungary Alapítvány – a Nemzetközi Lépésről Lépésre Egyesülettel (ISSA) együttműködésben – közös programot valósít meg. Ennek keretében szeretnénk növelni azoknak a kisgyermekkori fejlesztés és nevelés, valamint az oktatás területén dolgozó szakembereknek a tudását, akik a Magyarország területén tartózkodó, Ukrajnából menekülő, illetve a Magyarországon élő hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyermekekkel foglalkoznak. A trénerképzés fókuszában a pszichológiai elsősegélynyújtás és a trauma-érzékeny megközelítés áll.    

Várjuk azon kisgyermekkorral foglalkozó trénerek jelentkezését, akik részt szeretnének venni egy magas színvonalú, nemzetközi trénerképzésen, melynek témája: 

 • Hogyan nyújtsunk pszichológiai elsősegélyt az érintett családoknak, szülőknek gyermekeknek, szakembereknek? 
 • Milyen jelekből ismerhető fel, ha a gyermeket, családját közvetve vagy közvetlenül trauma érte? 
 • Miként kezelhető, milyen eszközöket alkalmazhatunk a trauma hatásainak enyhítésére? 

A tréningen lehetősége lesz egy nemzetközi tréneri-szakmai közösségbe bekapcsolódni. Megismerheti azokat a külföldi (szlovén, román, ukrán, belga, holland) kollégákat, akik ugyancsak nagy tapasztalattal rendelkeznek a kora-kisgyermekkorral kapcsolatos szakmai területeken és tudásukat örömmel osztják meg velünk.  

A trénerképzésben való részvétel feltétele: 

 1. A kiképzett tréner vállalja minimum 20 szakember képzését, azaz a megszerzett tudást közvetlenül átadja kollégáinak, valamint saját szakmai kapcsolatain keresztül más kapcsolódó szakembereknek.  
 2. Fontos, hogy a jelentkezőnek legyen több éves tréneri, oktatói tapasztalata. 
 3. Ismerje a szakterületet, azaz a gyermekek nevelésében, oktatásában, szociális ellátásában, egészségügyi ellátásban, pszichológiai ellátásban dolgozzon, mint például: óvónő, védőnő, általános iskolai tanár, óvodai-iskolai szociális segítő, pszichológus, mentálhigénés szakember stb. 
 4. Vállalja, hogy a tréning teljes időtartamán aktívan részt vesz. 

 

A tréningről: 

 • A trénerképzés időpontja: 2023.04.03. – 2023.04.05. 
 • Trénerek: Zorica Trikic és Aljosa Rudas, az ISSA trénerei 
 • Helyszín: Budapest (a pontos helyszínről sikeres pályázat esetén küldünk tájékoztatást) 
 • Szállás, ellátás: Minden résztvevő számára teljes ellátást, vidékről érkező kollégáknak szállást biztosítunk a tréning ideje alatt.  
 • Tréning nyelve: angol, de szinkrontolmácsot biztosítunk.  
 • A tréning anyagait magyar nyelven biztosítjuk a résztvevők számára. 
 • A tréningen valórészvétel, és ellátás térítésmentes, de előzetes jelentkezéshez, pályázat benyújtásához kötött. A kiválasztott és a képzést sikeresen elvégző trénerekkel a Partners Hungary Alapítvány szerződést köthet a további képzések, tréningek lebonyolítására. Ennek szakmai és pénzügyi feltételeit a sikeres kiválasztást követően, a tréning folyamán ismertetjük a résztvevőkkel. Programunk keretében 10 fő részvételére van lehetőség.  
 • Jelentkezni a lap alján található jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezés határideje: 2023. 03. 20.  A pályázat eredményéről 2023. 03.23-án e-mailben küldünk értesítést.  

FONTOS!

A jelentkezési lap ITT érhető el, Google Forms formátumban. Ezen a weboldalon nem tud regisztrálni az eseményre a Regisztráció fül alatt, ellentétben a többi eseményünkkel. 

A jelentkezés határideje 2023.03.20.

Kérdés esetén keresse Báthory Zsófia projektvezetőt: batoryzs@partnershungary.hu

Tel.: 06205971590 

Esemény lejárt
Összes lehetséges résztvevő 10 (0 elérhető)
 • Budapest

Esemény időpont részletei

 • 2023-04-03 09:00   -   2023-04-05 17:00
Esemény megosztása
Naptárhoz adom